Κρίτωνας Ζαχαριάδης

Follow:

Το χαμόγελό του, η καλοσυνάτη και ευγενική του παρουσία φωτίζουν τον χώρο όπου βρίσκεται. 

Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε τον Κρίτωνα Ζαχαριάδη!

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κρίτωνας Ζαχαριάδης έχει συμμετάσχει σε 14 τηλεοπτικές σειρές των μεγαλύτερων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, Ant1, Mega, Alpha. Ενδεικτικά: “Στο παρά πέντε”, “Ίχνη”, “Αστυνόμος Μπέκας”, “Ιατρικό απόρρητο”, “Αν υπήρχες, θα σε χώριζα”, “7 ζωές”, “Φεύγα” κ.α.

Θεατρικά, τηλεοπτικά και  κινηματογραφικά έχει συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Σκηνοθετεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 2007 συνεργαζόμενος με πολλές θεατρικές σκηνές της πόλης, όπως “Ράδιο Σίτυ”, “Κολοσσαίον”, “Φαργκάνη”, “Θέατρο Σοφούλη”.

Διακρίσεις και βραβεία συνοδεύουν το βιογραφικό του, όπως Βραβεία Διαφήμισης Ερμής (2008) για τον 1ο Αντρικό ρόλο, καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας για το έργο του ‘’Πώς από’ δω, αλλά και γιατί όχι;” (2017) και καλύτερου πρωτότυπου θεατρικού κειμένου για το έργο ΠΕΛΟΤΑ (2019) από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο του κινηματογράφου κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ποικίλες ταινίες όπως στο: Μόνο για εσένα, Ισοβίτες κ.α

Τέλος, διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη για 7 συνεχόμενα έτη το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME”. Συνεργάστηκε ως διευθυντής στα δυο μεγαλύτερα ΙΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, σε σχολές χορού, μουσεία, ιδρύματα, παιδικές κατασκηνώσεις.

Τα τελευταία χρόνια γράφει θεατρικά έργα, σκηνοθετεί παραστάσεις, ενώ παράλληλα ασχολείται με την οργάνωση παραγωγής τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών  παραγωγών .

Σκηνοθεσία

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό κάποιο κρύο απόγευμα του χειμώνα , μεσούσης μίας καταιγίδας, ένας άγνωστος άντρας βρίσκει καταφύγιο στην παλιά αποθήκη μίας φάρμας . Είναι μουσκεμένος , κρυώνει και έχει ένα μικρό τραύμα στο κεφάλι. Δεν θυμάται τι έχει συμβεί και πως έφτασε στην αποθήκη. Φορά ένα ακριβό κοστούμι και ένα χρυσό ρολόι  αλλά δεν έχει ούτε ταυτότητα ούτε τηλέφωνο.

Κατά την παραμονή του εκεί γίνεται αντιληπτός από την κόρη του ιδιοκτήτη της φάρμας . Η κόρη  ενημερώνει τους γονείς της και έτσι αρχίζει η ιστορία.

Ο άγνωστος επισκέπτης  είναι ευγενικός πλην όμως τρομάζει την οικογένεια που προσπαθεί να μάθει πληροφορίες. Η καταιγίδα έχει διακόψει τις επικοινωνίες δεν υπάρχει ρεύμα και η επαφή με τον έξω κόσμο είναι αδύνατη. Αρχικά κυριαρχεί φόβος για τον άγνωστο άντρα όμως σιγά-σιγά ξυπνάνε συναισθήματα αγάπης και συμπόνιας. Ο άντρας χρειάζεται βοήθεια . Το τραυματισμένο του κεφάλι ανησυχεί τους ιδιοκτήτες. Η μόνη ελπίδα επικοινωνίας είναι ένας παλιός χαλασμένος ασύρματος που κάποτε λειτουργούσε με μπαταρία. Ο μόνος που ξέρει να τον επιδιορθώσει είναι ο Νταλί , ένας εργάτης της φάρμας. Στην προσπάθεια τους να καλέσουνε, μέσο του ασυρμάτου βοήθεια, οι χαρακτήρες ξεδιπλώνουνε . Ο άγνωστος είναι η ευκαιρία να μιλήσουν για όσα δεν τους επέτρεπε η μικρή κοινωνία του χωριού και οι περιστάσεις.  Θα ανταποκριθεί κανείς ?   

2023 © Όλα Καλά - Θεατρική Ομάδα